Sokat tudni vélik, hogy ki lesz az utódja...

Nem vállalja a következő kormányzati ciklusban a belügyminiszteri posztot Pintér Sándor, mert idén betölti a 70. életévét, és nyugdíjba megy. Többek szerint már meg is van az utódja a bársonyszékben, ahol állítólag Kocsis Máté józsefvárosi polgármester válthatja majd.

Pintér Sándor 1996-ban már egyszer nyugállományba vonult. Öt évvel előtte, vagyis 1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitányává nevezték ki, majd pár hónappal később, 1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá.
1993-ban altábornaggyá nevezték ki, aztán 1996-ban kérte a nyugdíjazását.

Nyugdíjazása után egy őrző-védő céget alapított, majd 1997-ben az OTP Bank Nyrt. biztonsági tanácsadója és az igazgatóságának is a tagja lett. 1998-ban Orbán Viktor meghívta az új kormányába belügyminiszternek, és ekkor az OTP-ben betöltött tisztségeiről lemondott. Belügyminiszteri pozícióját a ciklus 2002-es befejeztéig viselte.

2002-ben visszatért a gazdasági életbe, és különböző más őrző-védő cégekben rendelkezett 2010-ig jelentősebb tulajdoni hányaddal, valamint egy gazdasági tanácsadó kft. és egy utazási iroda ügyvezető igazgatója, illetve tulajdonosa volt. 2004-ben ismét az OTP Bank Nyrt. igazgatóságának lett a tagja.
2010-ben a második Orbán-kormányba ismét belügyminiszteri tisztségre jelölték, de előtte eladta az összes gazdasági érdekeltségét...