Vajon mit lép a többi cég?

A hazai kiskereskedelmi láncok közül a SPAR az első, aki felkínálta dolgozóinak a 13. havi fizetést. Közel 13 ezer munkavállalót érint a jó hír. Az összeget már decemberben mindenki kézhez kapja. További jó hír számukra, hogy 2018-ra további bérfejlesztéseket tervez a vállalat.

A SPAR közleményében az alábbi olvasható:

'A SPAR már 2016-ban is 4 milliárd forint bérfejlesztést hajtott végre és ez a szám 2017-ben eléri a 8 milliárd forintot. A kevesebbet keresők kapták a legnagyobb emelést, de a magasabb jövedelműek fizetése is jelentősen emelkedett. A bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottunk a középvezetők bérének emelésére is. Fontos aláhúzni, hogy a kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon 13. havi juttatást is biztosítunk dolgozóink részére a novemberi fizetésekkel egy időben, 2018-ban pedig folytatódnak a bérfejlesztések, ugyanis a jövő év tervezése jelenleg is zajlik' - mondta a SPAR kommunikációs vezetője.

SZERINTÜNK:

Úgy tűnhet, hogy a SPAR erőn felül igyekszik kielégíteni a dolgozókat. A 13. havi fizetés mellett 10%-os vásárlási kedvezményt is kapnak a dolgozói kártya használatával, továbbá prémiumot is adnak a pénztárosoknak, ami max. 20 ezer Ft/hó. A vállalatnál több mint 5 éve dolgozóknak 40 ezer forint kerül a SZÉP-kártyájára.

Kíváncsian várjuk, mit lép a többi áruházlánc.