Könnyen tönkre teheted az akkumulátort.

Az emberek többsége általában éjszaka tölti a telefonját. Ez nagyon rossz szokás, amit el kellene felejteni!

Még sokakban él az a vélekedés, hogy a rövid ideig tartó, többszöri töltés rosszat tesz az akkumulátornak. Éppen fordítva igaz: a modern Li-ion akkumulátorokkal akkor teszünk rosszat, ha azután is töltésen hagyjuk őket, hogy már teljesen feltöltődtek. Ilyenkor ugyanis amint kicsit lejjebb esik a töltöttség, az aksi automatikusan újratöltődik, ami rengeteg apró lökéshez vezet, ami nem tesz jót az akkumulátornak.

Míg korábban tényleg érdemes mindig teljesen feltölteni az aksit, ez ma már nagyon nem így van, így hát ha feltöltődött a telefon, azonnal le kell venni a töltőről – ami  éjjel, alvás közben elég nehézkes. 
Aki viszont éjszaka tölti a telefonját, az gyakorlatilag folyamatosan gyilkolja az akkumulátort, ami sok más mellett szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy egy-két év elteltével kénytelenek legyünk megállapítani, a telefon már megint nem bír ki egy teljes napot sem. 

A legjobban akkor járunk el, ha napközben időről időre rátöltünk az aksira. Ha tehetjük, ne gépről, hanem konnektorról töltsük, illetve ha megengedhetjük magunknak, akkor a töltés idejére állítsuk a telefont repülőgép üzemmódba.