Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara, de akár hó is előfordulhat.

Észak, északnyugat felől több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken szilárd halmazállapotú csapadék az északkeleti határvidék kivételével általában pozitív hőmérséklet mellett várható.

A magasabban fekvő helyeken a lehulló hó (jellemzően kb. lepel - 4 cm) hosszabb-rövidebb ideig megmaradhat. Kora délelőttig síkvidéken (leginkább északkeleten) sem lehet kizárni 1 cm-es átmeneti hóréteget. Hétfő késő estétől, éjféltől északnyugat felől újabb vegyes csapadék kezdődik az eső mellett havas eső, ÉK-en és a hegyekben hó is lehet.

Észak-Dunántúlon, illetve a középső országrészben helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. Sopron és a Fertő térségében, illetve a hegyvidéki területeken egy-egy 70-75 km/h körüli lökés is lehetséges.

Kettősfronti hatásra számíthatunk. Kialvatlanság, rossz komfortérzet jelentkezhet, keringési- és vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak. Fejfájás, migrén, lehangoltság is nehezítheti napunkat. A kopásos és gyulladásos eredetű ízületi fájdalmak továbbra is fennállhatnak.