Itt van a lista, ők lesznek azok, akik idén nem fognak kapni!

Sokak kapnak most rossz hírt! Idén több ezer nyugdíjas kimarad az Erzsébet utalvány osztásból! Ők idén nem fognak kapni! Itt a lista – mondjuk ki nem kapja meg idén a 10 ezres ajándékot

A tavalyi év végén, decemberben összesen 2,6 millió nyugdíjas kapta meg a kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt, amit végül nagy huzavona árán a Magyar Posta szállított házhoz! Az utalványokat még külföldre is kiküldték, volt is ebből óriási vita, hogy még Ausztráliában élő nyugdíjasokhoz is eljutott az ajándék Erzsébet utalvány, és az utalvány kiküldése többe került, mint amennyit az utalvány ért.Sok külföldön élő megkapta, azonban sok itthon maradt nyugdíjas nem kapta meg akkor és sajnos nagyon sokan idén sem fogják megkapni.Ez körülbelül 17 ezer embert érint, 17 ezer nyugdíjas nem fogja megkapnia a kormány karácsonyi ajándékát!

Mutatjuk kik azok:

A 2016-os kormányrendelet szerint azt a személyt részesítik egyszeri, 10 ezer forintos juttatásban Erzsébet-utalvány formájában, akinek öregségi nyugdíjat folyósítanak. Így kiküszöbölték, hogy azok a nyugdíjasok is megkaphassák az utalványt, akiknek a nyugdíjfolyósítását szüneteltetik.

Tehát aki öregségi nyugdíjas, de valamiért szüneteltetik a nyugdíját, mondjuk például munka miatt, ez a tanári és az egészségügyi pályán is gyakran előfordul, ők nem számítsanak idén decemberben ajándék Erzsébet utalványra, mert nem fognak kapni!