A Nemzeti Boldogság Alap lehetőséget nyújt nekik arra, hogy új életet kezdhessenek...

Közel 1,6 millió ember adósságát engedik el Dél-Koreában részben állami, részben banki forrásból, hogy így könnyítsenek az alacsony jövedelműek pénzügyi terhein, és új életet kezdhessenek.

A hitelük elengedését azok a dél-koraiak kérhetik, akik 

  • kevesebb mint 10 millió wonnal (közel 2,4 millió forint) tartoznak,
  • havi jövedelmük nem éri el a 999 ezer wont (közel 240 ezer forint) és
  • bizonyítják, hogy legalább egy évtizede nem képesek adósságuk visszatörlesztésére.

A terv 6200 milliárd won, vagyis több mint 1500 milliárd forintnyi lakossági adósságot tüntetne el, és a lakosság közel 3%-át, 1,6 millió főt érinti közvetlenül. 
A program megosztott teherviselésen alapul: részben az állami által a bajba kerültek megsegítésére 2013-ban felállított 'Nemzeti Boldogság Alap', részben pedig bankok finanszírozzák.

A dél-koreai gazdaság idén 3% fölött növekedhet, az elmúlt 5 év átlaga 2,8% volt. A gazdasági növekedés lehetővé teszi a lakossági túladósodottság csökkentését, amely a távol-keleti országban is központi kérdés.

A hitelek részleges elengedése jól beleillik az államnak a konfuciánus kapitalizmusban tanúsított atyáskodó magatartásába. Nem érinti azonban a felső- és középrétegeket, így kétséges, hogy politikailag a legjobban kifizetődő lesz a jelenlegi kormány számára.