Ezt lehet már tudni a kölcsönözhető közautókról...

A közösségi autó, a car-sharing mindenképp az autózás és a mobilitás jövője. Jól tudjuk, hogy autók zömében parkolnak, ezért jobban járunk, ha nem is rendelkezünk vele, hanem csak az időnkénti használatért fizetünk. 

Milyen egyszerű is lenne, ha a közbringához, a Bubihoz hasonlóan az autónkat is a nekünk tetsző helyen vehetnénk fel, majd hagyhatnánk ott, ahol épp dolgunk van! A közautó vágya sokak gondolataiban él, és külföldön több nagyvárosban már meg is valósították az ötletet. Januártól ez Budapesten is elérhető lesz!

A szolgáltatást Mol-limo néven keressük, ahol a flotta kezdetben 300 Volkswagen Up márkájú autóból áll majd. Ebből 100 autó elektromos, 200 pedig benzines. (Ez csak a kezdet, mert évente 100 autóval tervezik bővíteni a flottát, ami 2021-ig fokozatosan válna teljesen elektromossá.) 


A kocsibérlés percenként 66 forintba kerül, ha pedig két fuvar között is „lefoglalnánk” az autót, 15 ezer forintot kell fizetni. Nem kell aggódni a töltésért, mert az elektromos és a benzines autókat is a Mol-kutakon töltik fel, és jellemzően éjjel. Nem kell személyesen regisztrálni, elég csak letölteni okostelefonunkra az applikációt, amiből kiválaszthatjuk azt a kocsit, amire szükségünk van. A foglalás után 20 percünk van a parkoló autóhoz menni, hogy ne töröljék a foglalást.