A tehetetlen düh, amit az ember akkor érez, ha belegondol, hogy a cikkben említett figurákon múlik az ország jövője...

Az egy baromság (mármint egy nyilvánvaló kommunikációs blöff), hogy az ellenzék Soros kottájából játszik. A valóság még ennél is szomorúbb: akarva vagy akaratlanul, de a magyar ellenzék ma Orbán Viktor szépen megkomponált kottájából játszik. Egy hét alatt erre 3 tökéletes bizonyítékot is szolgáltattak a kiváló ellenzéki politikusok, nézzük sorra ezeket! 

A kottáról

Mielőtt külön néznénk a 3 említett esetet, általánosan annyit az orbáni kottáról, hogy az ellenzék egészét, és az egyes szereplőket külön-külön kiválóan szorítja bele a kormánykommunikáció bizonyos ellenszenves sztereotípiákba.
Például: a drogos, felelőtlen Juhász; a kommunista, magyarellenes Gyurcsány; a nagyképű, arrogáns momentumosok. Idáig semmi érdekes nincsen, ez egy világos taktika. A bonyodalom ott kezdődik, hogy egyes politikai szereplők vajon miért nem veszik észre, hogy beszorultak ezekbe a népszerűtlen szerepekbe, amik alapvetően gátolják őket politikai céljaik elérésében? Vagy ha észreveszik ezt a beszorulást, miért nem próbálnak tenni ellene?
Mert ami látszik: akarva vagy akaratlanul, de minden ellenzéki párt, és sok fontos ellenzéki szereplő pontosan azt a negatív képet, azt az önmagának káros sztereotípiát erősíti, amibe Orbánék rakták őket. Így a 4. Orbán-kormány megalakulását addig semmi nem veszélyezteti, amíg mindenki hozza a maga ön- és közveszélyes ámokfutását, amit vicces nagyképűséggel ellenzéki politizálásnak hívnak. Na de lássuk a hét 3 legnagyobb ellenzéki hülyéjét!

Gyurcsány takarodj!

Gyurcsány tehette volna azt is, hogy elkezd kurvajó könyveket írni a baloldalról, de ő inkább úgy döntött, nem áll meg az ország kormányfői székből történő szétverésénél, ellenzékből is folytatja. Táplálja a baloldallal szembeni gyűlölet lángját, hatékonyan és elvitathatatlanul tehetségesen nyír ki különböző ellenzéki politikusokat, és összességében megnyeri a 3. választást is a Fidesznek. 

Nem takarodott el, inkább szítja újra a gyűlöletet magyar és magyar között, a legkárosabb és legütemtelenebb pillanatban mond baromságokat, és igen: előállt azzal, hogy aláírásokat gyűjt a határon túli magyarok szavazati jogának visszavonásáért.

Miért jó ez neki? Az exkomcsi, beszűkült agyú rajongótáborának ez nagyon szimpatikus lépés, így a saját bázisát egyben tartja, és miután sikeresen széttrollkodta a hasonló beállítottságú szavazókra hajtó MSZP miniszterelnök-jelölti projektjét, jogosan számít arra, hogy egyedül indulva is bőven bejut a Parlamentbe, újabb 4 éves felhatalmazást kapva ezzel a további kártevésre. 

Az ügyről: a határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban tényleg nagyon sok a probléma. Konkrétabban: ez az intézményesített választási csalás egy formája. Hosszú lenne kifejteni, hogy miért, de a lényeg, hogy ez a szabályozás így 2-3 mandátummal előrébb hajtja a Fidesz szekerét. Erre azonban nem a jogfosztás a megoldás! Hanem a szabályozás megváltoztatása. Például: szavazhassanak levélben a magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkező, de külföldön élő állampolgárok is; szigorítsák a nevetséges levélben szavazási metodikát stb. 

Ezek lennének a felelős válaszok a problémára. De Gyurcsány olyan választ adott, amivel ismét feltüzelte a jobboldali szavazókat, ami komoly segítség a kormány választási mozgósításához. 

Win-win: a kormány is nyert, Gyurcsány is nyert, csak azok vesztettek, akik nem egy elmeháborodott országban akarnak élni.

Fekete-Győr András - a megmagyarázhatatlan

Kevés figyelemre és becsületre méltó ellenzéki tevékenység van, ugye nem tévedek? Juhász Péter 5. kerületi munkája az egyik ilyen ritka teljesítmény. Sajnos pártelnökként teljesen súlytalan és olykor a teljes fejvesztettség jellemzi a 'stratégiáját', de amit Rogán Antallal szemben tett, az gyakorlati és szimbolikus szinten is nagyszerű, és...bárcsak lenne még 50-60 ilyen egyéni körzet az országban, ahol így megdolgozzák a helyi fideszes maffiát.

Na, erre jött a Momentum, amelyik feltalálta a paradoxonnak és az abszurdnak azt a közös metszetét, amit még négyzetre is emelt, leöntött némi parasztvakító értelmiség vakító ál-újvonalas bullshittel, és az eredmény, figyelem:
nem a választási matematika alapján kialakított választási stratégia 

Ennek értelmében Fegyőr ráindult Juhászra, ami olyan, hogy egyszerűen felesleges is bármit mondani rá. Tényleg, mit lehet erre mondani? Mintha az egyik csapat középhátvédje egész meccsen a saját csatárát fogná követő emberfogással. 

Mi lehet erre a magyarázat? Nem. Meg sem próbálom megfejteni. Egyszerűen ez egy olyan szintű arrogáns ostobaság, ami nem érdemli meg, hogy megpróbáljuk megérteni.

Kicsit távolabbról nézve a jelenséget: a Momentum feltűnése nagyon jól jött a Fidesznek. Tovább szalámizza az ellenzéki oldalt, ráadásul a kooperáció szándékának és a politikai bölcsességnek a szikrája sincs meg ezekben a srácokban. Szóval eddig is illettek az orbáni kompozícióba, de így, hogy kijelentik, hogy a választási matematikát figyelmen kívül hagyják...a rendszer lényege az, hogy amíg az elvek, és nem a pragmatikus gondolkodás (=választási matematika) az ellenzéket mozgató erő, addig teljesen esélytelen a kormányváltás. 

Élt egy sztereotípia az Momentumról, miszerint kioktató, önző és arrogáns. Én szerettem volna nem elhinni. Erre ők bebizonyították nekem és az összes többi állampolgárnak is, hogy a sztereotípia jogos. Bravúros politizálás, tényleg. 

Tóth Bertalan és csak a  szokásos

A poszt írója elfáradt a poszt végére. Elég fárasztó ugyanis az a tehetetlen düh, amit az ember akkor érez, amikor belegondol, hogy a cikkben említett figurákon múlik az ország jövője. 

Így megfáradva mit is lehetne írni az alábbi jelenetről?

Tényleg hagyjuk az egészet...csak gyorsan annyit: az MSZP szerepe a színdarabban, hogy egy töketlen, megosztott, gyenge, kaotikus, elveit és erejét vesztett, minden megmozdulásában idiotizmust sugárzó bagázs képét mutassák. Így lesznek ők, mint legerősebb 'demokratikus' ellenzéki párt, a második bástya (GYF mellett), ami őrködik a NER megdönthetetlensége felett. Elég jól hozzák a szerepüket, kizökkenthetetlenül jól.

Mindeközben: a legújabb mérések szerint minden komolyan vehető kutatónál erősödött a Fidesz támogatottsága. Micsoda véletlenek vannak. Forrás: nicheblog